Yhteistyökumppaneille

Myynti- ja markkinointimahdollisuuksia Tracon 2018:ssa

Tampereen roolipeli- ja animetapahtuma Tracon 2018 järjestetään 7.-9. syyskuuta 2018 Tampere-talossa. Jo 13. kertaa järjestettävä Tracon on vakiintunut ja odotettu osa Suomen coni­vuotta.

Tracon on tapahtuma rooli-, lauta-, strategia- ja kortti­pelien sekä animen ja mangan eli japanilaisen animaa­tion ja sarjakuvan harrastajille. Traconin ohjelmasta löytyy muun muassa asiapitoisia esitelmiä ja paneeleja, musiikki-, kamppailu- ja tanssiesityksiä sekä erilaista interaktiivista ohjelmaa kuten käsityö- ja taideaiheisia työpajoja ja tanssiharjoituksia. Suosituin ohjelmanu­mero on vuodesta toiseen ollut cosplaykilpailu.

Tracon 2018 rahoitetaan lippu-, sponsori- ja avustustu­loilla. Tapahtuma tehdään täysin vapaaehtoisvoimin. Tapahtuma ei tavoittele voittoa eikä se maksa tekijöil­leen palkkaa tai osinkoa, vaan mahdollinen ylijäämä käytetään seuraavan tapahtuman järjestämiseen.

Myyjäksi ilmoittautuminen tapahtuu sähköisen lomakkeen kautta, joka löytyy sivun alalaidasta. Muistathan täyttää kaikki lomakkeen kohdat jotka koskevat Teitä.

Sponsoriksi?

Yrityksenne on lämpimästi tervetullut Traconin spon­soriksi! Sponsorisopimukset räätälöidään yrityksen tarpeita vastaaviksi.

Tarjolla on myyntipöytätilaa ja mainosmahdollisuuksia Tracon 2018:n ohjelmalehdessä ja web-sivustollamme.

Sponsorisopimuksen hinta määräytyy sen sisällön mukaan. Lisäksi kaikki sponsorimme saavat nimensä web-sivustomme yhteistyökumppanisivulle sekä ohjelmalehteen, mikäli varaus on tehty ennen ohjelmalehden painoon lähettämistä.

Harrastajille on tuttuun tapaan tarjolla myös Suomen suurin Taidekuja sekä varsinaisia myyntipöytiä edullisempia artesaanipöytiä. Traconin aihepiirin harrasteyhdistykset saavat myös esittelypöydän myyntipöytiä edullisemmin.

Tarjoamme myös mahdollisuuden tulla edustamaan Peliperjantain aikana. Mikäli olet kiinnostunut tulemaan paikalle Peliperjantain ajaksi, otathan erikseen yhteyttä sähkäpostilla sponsori@tracon.fi

Myyntitila

Myyntitilat sijaitsevat Tampere-talon Sorsapuisto-salissa. Tracon on saanut sijainnista paljon positiivista palautetta edellisten vuosien kävijöiltä sekä myyjiltä. Pöytien ympärillä on jatkuvasti vilinää, sillä tapahtumaan tullaan myös tekemään ostoksia. Myyntipöytäalueen aukioloajat kerrotaan lähempänä tapahtumaa.

Traconin myyntitilat hinnoitellaan neliöhinnoittelun mukaan:

 •     5 - 7 m2 maksaa 65€ /m2.
 •     8 - 20+ m2 maksaa 70€ /m2.
 •     Vähintään 5 m2 myyntitilaa sisältää 1 pöydän. Suositeltava tila telineen kanssa: 6-7 m2, sisältää 3 myyjän sisäänpääsyn
 •     Vähintään 8 m2 sisältää 2 pöytää. Suositeltava tila 2 pöydälle 10m2, sisältää 3 myyjän sisäänpääsyn
 •     Vähintään 12 m2 sisältää 3 pöytää. Suositeltava tila 3 pöydälle 15 m2, sisältää 4 myyjän sisäänpääsyn
 •     Vähintään 18 m2 sisältää 4 pöytää. Suositeltava tila 4 pöydälle 18 - 21 m2, sisältää 5 myyjän sisäänpääsyn
 •     Vähintään 20 m2 sisältää 5 pöytää. Suositeltava tila 5 pöydälle: 20+ m2, sisältää 6 myyjän sisäänpääsyn

Yhden myyntipöydän koko on 180 cm x 80 cm. Lisäpöytien tilaus Traconin puolelta maksaa 50€/kpl.

Hinta sisältää tarvittavan määrä tuoleja, esimerkiksi 1-2 tuolia pöytää kohden. Pöytien ottaminen ei ole kuitenkaan välttämätöntä. Alueelle voi tuoda omia telineitä ja rakennelmia, joista emme erikseen veloita. Kaikkien rakennelmien on oltava turvallisia eikä Tampere-Talon seiniin tule kiinnittää mitään. Kaikkien varastojen on myös mahduttava ostetun myyntitilan sisälle, varaa siis riittävästi tilaa myyjille ja varastoille.

Paikkavarauksia emme valitettavasti voi ottaa vastaan, jotta salin myyntipaikat saadaan järkevästi sommiteltua. Toiveita voi kuitenkin esittää, esimerkiksi listaamalla halutut myyntialueet tai alueen muodon. Pyrimme toteuttamaan toiveet mahdollisuuksien mukaan. Myyntipaikat tullaan jakamaan tilajärjestelyjen sujuvuuden pohjalta. Ensimmäisenä varauksen tehneet ovat etusijalla – ole siis meihin pian yhteydessä.

Myyntialueet ovat yleisesti malliltaan suorakulmion muotoisia. Pienemmät saarekkeet voidaan jakaa kahtia isompien myyjien kesken, jolloin on mahdollista saada myös kolmionmuotoinen alue. Myyntitilan on suositeltavaa olla syvyydeltään vähintään 2,5m, jotta tilaa on riittävästi pöydille, myyjille ja laatikoille. Syvyyden on oltava kuitenkin vähintään 2m. Pyrimme saamaan pohjakartan valmiiksi mahdollisimman pian, jotta myyjät pääsevät suunnittelemaan pöytiensä sommittelua ja koristelua.

Artesaanipöydät - Täyteen varattu

Taidekujan ja varsinaisten myyntipöytien lisäksi Traconissa on myös artesaanipöytiä. Artesaanipöydät on tarkoitettu pääasiassa pienille käsityöläismyyjille, jotka ovat liian ammattimaisia taidekujapöydille, mutta jotka ovat sen verran pieniä  toimijoita, että tavallisen myyntipöydän hinta on heille liian korkea. Lisäksi artesaanipöydillä myytävien tuotteiden on tavalla tai toisella oltava itse käsin tehtyjä.

Pyydämme, että kaikki artesaanit laittaisivat lomakkeen Muuta-kohtaan kotisivunsa, jotta voimme tarkastella tuotteita ennakkoon. Kotisivu voi olla vaikkapa linkki dropbox/drive kansioon, missä on kuvia tuotteistasi.

 • Artesaanipöytä maksaa 100 €.
 • Artesaanipöytiä saa vain yhden. Useampia pöytiä tarvitsevia kehoitamme ostamaan tavallisia myyntipöytiä.
 • Artesaanipöytiin ei saa sähköä, toisin kuin tavallisiin myyntipöytiin.
 • Pöydän hinta sisältää yhden viikonloppurannekkeen myyjälle. Huom! Suurin osa pöydistä sijaitsee Sorsapuistosalissa, joka suljetaan yöksi. Tänä aikana pöydille ei ole pääsyä. Osa pöydistä on sijoitettu puistolämpiöön, ja pöydät suljetaan yöksi.
 • Pöytien eteen tai sivuille ei saa tuoda hyllyköitä tai telineitä. Kaikki ylimääräiset tavarat, esim. pieni naulakko omille tavaroille, tulee mahtua pöydän taakse.

Mikäli haluat varata artesaanipöydän täytä sivun lopusta löytyvä ilmoittautumislomake, tai kysellä lisätietoja, ota yhteyttä sähköpostilla: sponsori@tracon.fi

Artesaanipöydät ovat täyteen varattuja vuoden 2018 osalta, mikäli haluat varasijoille, täytäthän sähköisen ilmoittautumislomakkeen

Ulkomyyntipaikat

Ulkomyyntitila sijaitsee Sorsapuistossa, eikä Tracon tarjoa ulkomyyntipaikalle pöytiä, tuoleja tai telttaa. Ulkomyyntitilaan kuuluu kahden myyjän sisäänpääsy tapahtumaan.

Ulkomyyntipaikan koko on 4m x 4m ja niitä on tarjolla neljä. Ulkomyyntipaikan hinta on 300 euroa.

Muistattehan, että mahdolliset teltat ja katokset pitää kiinnittää maahan kiiloilla tai painoilla.

Otattehan myös huomioon mahdolliset säänmuutokset. Emme myöskään tarjoa ulkomyyntipaikkaan sähköä.

Kysy lisää ulkomyyntipaikoista ottamalla yhteyttä sponsori@tracon.fi

Mainokset

Vähintään 1000€ neliömetritilaa ostaneet saavat myös 20% alennusta ostetuista mainoksista. Jokaiseen sopimukseen kuuluu myös maininta yrityksestä ohjelmalehdessä sekä tapahtuman web-sivuston yhteistyökumppaniosiossa. Mikäli olet kiinnostunut muunlaisesta mainonnasta (Printtimainokset, flayerit yms.) otathan yhteyttä sponsori@tracon.fi

Ohjelmalehti

Ohjelmalehti on tehokas mainospaikka, sillä lähes jokainen kävijä selaa sen lävitse. Lehti painetaan värillisenä ja jaetaan maksutta kaikille kävijöille. Monet säilyttävät sen myös muistona tapahtumasta.

 • 1/2 sivua: 200 €
 • 1 sivu: 300 €
 • 2 sivua: 600 € (keskiaukeama ohjelmakarttaa varten)
 • Taka-sisäkansi: 500 €

Web-mainos

Web-mainos näkyy sivustomme www.tracon.fi etusivulla. Mainosbannerin tulee olla 196px leveä ja 60-200px korkea.

 •     Webbibanneri: 100 €

Aineiston toimitus

Hinnat eivät sisällä mainosten tuotantoa, mutta tuotantoyhteistyöstä voimme neuvotella erikseen. Valmiit aineistot tulee toimittaa sähköpostitse osoitteeseen sponsori@tracon.fi. Pyytäkää lisäohjeita jos mainosaineistonne ovat kooltaan yli 8 MB.

Huomioithan, että myyjä on itse vastuussa vakuutuksistaan, tuotteistaan, työntekijöidensä palkanmaksusta, verotuksesta ja muista luvista, joita tuotteiden myyntiin tarvitsee.

Mikäli et ole saanut varausvahvistusta kahteen viikkoon ilmoittautumisen jälkeen, otathan yhteyttä sähköpostitse.

Ilmoittaudu tapahtumaan

Yhteystiedot

Tytti Levänen, sponsorivastaava
050 353 7994
 
Niina Kytöharju, sponsorikisälli
tattic@tracon.fi
Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi