Ohjelmanjärjestäjäksi

Oletko viettänyt pitkiä öitä miettien, mitä epäkohtia on animen kuvauksessa Japanin työkulttuurista? Ovatko kaverisi jo kyllästyneet kuuntelemaan, kun luennoit kabukiteatterista? Tunnetko Dungeons & Dragons –painoksesi pelisuunnittelulliset ongelmat paremmin kuin pelinjohtajasi? Haluaisitko päästä yleisön eteen puhumaan suosikkiaiheestasi? Siinä tapauksessa saattaisit sopia Traconiin pitämään puheohjelmaa! Puheohjelman lisäksi etsimme myös osallistavaa ohjelmaa kuten pelejä (mm. lautapelit, korttipelit, figupelit, pöytäroolipelit, liveroolipelit), kilpailuja, turnauksia, työpajoja ja musiikki- sekä muita esityksiä. Otamme myös mielellään harkintaan muunlaisia ohjelmaformaatteja!

Osviittaa siitä, minkälaista ohjelmaa Traconissa on aikaisemmin ollut, saat esimerkiksi edellisten tapahtumien ohjelmakartoista, mutta älä anna perinteisten käsitysten siitä mitä coniohjelma on rajoittaa mielikuvitustasi!

Ohjelmanjärjestäjien edut saa pitämällä yhden puheohjelman tai vetämällä vähintään neljä tuntia roolipeliä. Edut ovat viikonloppuranneke, ruokalippu ja pääsy Green Roomiin sekä kaatajaisiin tapahtuman jälkeen. Erilaisten yhteisöjen ja yhdistysten esittelypöydät ja miitit ovat oleellinen osa tapahtuman tarjontaa. Myös niille varataan tilaa tänäkin vuonna. Huom. miitinjärjestäjille ei tarjota samoja etuja kuin puhe- tai esitysohjelmanpitäjille.

Traconin käytössä on myös laaja ulkoalue Sorsapuistossa, jossa voi järjestää monenlaista ohjelmaa niin erikokoisissa teltoissa kuin livelavalla sekä toki muuallakin puistossa. Sorsapuistoon on kaikilla vapaa pääsy, joten Tracon Live! -lavalla esiintyminen on loistava tilaisuus tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Traconin tämän vuoden teemana on Kauhu. Teemaan sopivaa ohjelmaa otamme erityisen mielellämme vastaan, mutta teemanmukaisuus ei ole mikään vaatimus, vaan sitä voi käyttää mielikuvituksen tukena mielekästä ohjelmaideaa suunnitellessa. Tapahtuman pysyvät teemat ovat Anime, Manga, Cosplay, Roolipelit sekä muut Pelit ja näiden aiheiden rajoissa ensisijaisesti otamme ohjelmaa vastaan.

 

Ohjeita puheohjelman pitämiseen

- Tärkeintä puheohjelman pitämisessä on suunnittelu! Emme halua juoniesittelyjä yksittäisistä sarjoista tai ainoastaan Wikipedian pohjalta luotua puheohjelmaa.

- Rajaa aiheesi huolella ja valitse jokin mielenkiintoinen näkökulma, jonka valossa käsittelet aihetta.

- On suositeltavaa suunnitella etukäteen luennon rakenne ja pohtia sitä, miten luennolla käsiteltävät asiat linkittyvät yhteen.

- Materiaalia kannattaa valmistella mieluummin liian paljon kuin liian vähän, sillä tarvittaessa osan esimerkiksi videomateriaalista voi ajanpuutteen vuoksi aina jättää pois.

- Dioissa kannattaa mieluiten käyttää enemmän kuvia kuin tekstiä, sillä yleisö haluaa ennemmin keskittyä kuuntelemaan luennoitsijaa kuin lukemaan kalvon tekstiä!

- Traconin puheohjelmaslottien pituudet ovat 45, 75 ja 105 minuuttia. Valitse näistä ohjelmasi laajuudelle sopivin. Pajat ja pelit voivat kestää näitä kauemminkin. Tracon Liven lavaesityksien olisi hyvä olla ainakin 30 minuutin mittaisia.

- Otamme pääsääntöisesti mukaan vain uusia ohjelmia, joten jos olet pitänyt saman tai samankaltaisen ohjelman jo aiemmin, kannattaa miettiä aiheeseen jotain uutta näkökulmaa.

- Jos tarvitset apua tai neuvoja luennon suunnittelussa, voit lähettää postia osoitteeseen ohjelma@tracon.fi. Ohjelmavastaavamme neuvovat sinua mielellään!

 

Ohjelmahaku 2018 Traconiin on päättynyt!

 

Miitit

Katso ohjeet miittiajan varaamiseksi Traconista Miittisivultamme.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi