Järjestyssäännöt

Tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia ja sen lisäksi muutamia yleisiä käyttäytymissääntöjä, joiden tarkoituksena on luoda kaikille osallistujille turvallinen ja onnistunut tapahtuma. Turvallisuutta ja järjestystä tapahtumassa valvovat poliisin hyväksymät järjestyksenvalvojat, ja heidän sekä järjestäjien antamia ohjeita tulee tapahtumassa noudattaa.

Yksinkertaisuudessaan säännöt voidaan tiivistää muutamaan kohtaan:

  1. Noudata lakia ja järjestyssääntöjä
  2. Käytä järkeä
  3. Ota muut huomioon

Tapahtuman erikoisluonteen vuoksi on tarpeen nostaa esille erikseen muutamia erityisohjeita.
 

Asejäljitelmät

Tapahtumassa ei käytetä aseita eikä asejäljitelmiä.

Jos pukuusi sellainen oleellisena osana kuuluu, sen on pysyttävä kiinni puvussa. Minkään kättä pidemmän heiluttelu tapahtumassa ei ole sallittua. Lisäksi on huomioitava, että mikään miekkaa tai muuta teräasetta jäljittelevä puvun osa ei saa olla teroitettu, ja ampuma-asejäljitelmien tulee olla tarkistettu ja sinetöity, muovikuula-aseissa lippaat tyhjinä ja ilman akkuja tai kaasuja.

Aseiden merkintä:

HUOM! Uutta tänä vuonna!
Aseet ja asejäljitelmät merkataan erityisellä sinettitarralla asetarkastuksen yhteydessä järjestyksenvalvojien toimesta.
Sinettitarraa ei voi irroittaa ja uudelleenkiinnittää, vaan sen tulee pysyä paikallaan asettamisesta lähtien. Jos tarra irrotetaan, on ase tuotava järjestyksenvalvojille uuteen tarkastukseen ja uudelleensinetöitäväksi. Käyttämämme tarra ei jätä kiinnitysjälkiä ja soveltuu käytettäväksi eri materiaalien kanssa.

Ainoastaan tapahtuman järjestyksenvalvojat voivat suorittaa asetarkastuksen ja sinetöinnin. Järjestyksenvalvojia tavoittaa tapahtumasta kiertämästä, tapahtuman kulkuovilta sekä tarpeen mukaan järjestettävältä asetarkastuspisteeltä. Asetarkastuspisteen sijainti tulee näkymään tapahtumapaikan kartalla.
 

Päihteet

Tapahtuma on päihteetön.

Tapahtuma-alueella on alkoholin hallussapito kielletty eikä tapahtumaan ole tervetullut päihtyneenä. Järjestyksenvalvojat ohjaavat päihtyneet asiakkaat pois tapahtuma-alueelta ja ovat velvoitettuja tarvittaessa takavarikoimaan kielletyt aineet.
 

Vaatetus

Tapahtumassa asu on vapaa, mutta pakollinen.

Pukeutuminen erilaisiin rooliasuihin on jopa toivottavaa, mutta yleisin ja tehokkain naamioitumiskeino on jo vuosia ollut farkut ja t-paita.
 

Muuta huomioitavaa

  • Lemmikkieläimiä ei valitettavasti voi tapahtumaan sisätiloihiin tuoda, opas- ja avustajakoirat luonnollisesti ovat tervetulleita. Puistoalueelle voi lemmikin tuoda, kun se pidetään kytkettynä, sekä otetaan huomioon alueen runsas väkimäärä ja aktiviteetit lemmikin hyvinvointia ja käytöstä ajatellen.
  • Conin melutaso on sisätiloissa aina huomattavan korkea, ja tästä syystä kovaäänisen musiikin soittaminen omista laitteista sisällä Tampere-talossa ei ole sallittua.
  • Mainosten, esitteiden tai kavereiden kiinnittäminen tapahtuma-alueen seiniin tai muihin pintoihin teipillä tai millään muullakaan keinoin on kiellettyä. Mainosten kiinnittämiselle tarjoamme erillisen sermin.
  • Kaikki kaupallinen toiminta tapahtuma-alueella on sovittava tapahtumaorganisaation kanssa.
  • Pidetään tapahtuma siistinä ja viedään omat roskat niille kuuluville paikoille, roska-astioihin.
     

Ensiapu

Tapahtumassa päivystää ensiaputiimi, joka auttaa mahdollisten haavereiden osuessa kohdalle. Ensiapuhuone sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa Talvipuutarhaa vastapäätä. Myös infotiski (talon sisällä), Puistopiste (ulkona) tai järjestyksenvalvojat voivat tarvittaessa ohjata apua tarvitsevan ja ensiapupartion yhteen.
 

Häirintäyhdyshenkilöt (24h tapahtuman aikana)

Häirintäyhdyshenkilöille voi soittaa milloin tahansa tapahtuman aikana, jos vähänkin kokee tarvitsevansa juttukaveria ahdisteluun tai muuhun vastaavaan tilanteeseen liittyen. Yhdyshenkilön kanssa voi puhua luottamuksellisesti, ja hänen kanssaan voi sopia, tarvitaanko tilanteessa jatkotoimenpiteitä.

Häirintäyhdyshenkilöiden puhelinnumerot:

044 781 5517 (muunsukupuolinen)

044 781 5518 (nainen)

044 781 5519 (mies)

Sähköposti: hairinta ät tracon piste fi

Traconin häirintälinjaus

 

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry