AMV-kilpailu

Tracon 2018 AMV-kilpailu

Alkusanat

Traconissa järjestetään kaikille avoin AMV-kilpailu, johon saa osallistua itse tehdyllä aasialaisen animaation, sarjakuvan tai pelin videolla. Luethan yksityiskohtaiset säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@tracon.fi

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 23.5.2018
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 5.8.2018 klo 23:59
Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 6.8.-26.8.2018
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 27.8.2018 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä Traconissa 8.9.2018.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation tai aasialaislähtöisen pelin musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan tai muun aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 5.8.2018 klo 23:59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videota ei saa julkaista ennen finaalia.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, pelin tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä, joten vältäthän näitä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi käytetystä lähdemateriaalista. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin halutessaan sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai kappaleen lyriikoita ym.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen.

Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään.

Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä.

Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Palkinnot

 • Tuomaripalkinnot

  • Paras teemavideo (kauhu)

  • Paras tunteellinen

  • Paras komedia

  • Paras tragedia

  • Paras irtiotto

  • Paras arjen hetki

  • Kilpailun paras video (pääpalkinto)

 • Erikoispalkinnot

  • AMV-vastaavan suosikki

  • Yleisön suosikki

Paras teemavideo: Tänä vuonna Traconin teemana on kauhu. Etsimme pelottavaa, ahdistavaa ja kylmiä väreitä mukanaan tuovaa videota. Traconin vuoden teeman vuoksi AMV-kilpailua ei tulla suosittelemaan alle 15-vuotiaille, joten uskallat käyttää videossasi hieman raaempia kohtauksia. Muistathan kuitenkin että K18-luokiteltava materiaali ei ole sallittua.

Paras tunteellinen: Tällä jo perinteeksi muodostuneella palkinnolla etsimme videota, joka saa erilaiset tunteet pintaan. Video on koskettava omalla osa-alueellaan. Kyseessä voi siis olla yhtä lailla surullinen, herkkä, toiveikas tai vaikka ahdistava video. Tärkeintä on, että videossa on tunnepuoli kohdillaan ja siitä ei sentimentaalisuutta puutu.

Paras komedia: Toisella perinteisellä palkinnolla haetaan videota, joka saa nauruhermon herkiämään, hymyn huulille ja joka on yleisellä tasollaan erittäin viihdyttävää sekä hauskaa katsottavaa. Tässä videossa viihdyttävyys on ensiarvoista.

Paras tragedia: Näytä meille kertomuksesi tuskasta, surusta ja menetyksen kivuista. Tässä videossa ilon pilkahdukset ovat harvassa, ja keskitytään elämän negatiiviseen puoleen. Tuota meille teos, jonka hahmoihin tuomarit pystyvät samaistumaan, ja jossa on kaikki murhenäytelmän tunnusmerkit.

Paras irtiotto: Aina videon ei tarvitse kertoa tarinaansa lähdemateriaalinsa ehdoilla. Parhaalla irtiotolla kannustetaankin editoijia rakentamaan videolle oma maailmansa. Oli keskiössä sitten yllättävä juoni tai vain hersyvä parodia, tärkeintä on rajojen ylittäminen ja taiteellinen ilottelu!

Paras arjen hetki: Tällä palkinnolla etsimme sitä oman elämänsä slice of life -videota. Näytä otteita elävästä elämästä, päivittäisistä hetkistä tai arjen tapahtumista myös ilman erityistä päämäärää. Esitä siis tapahtumia, jotka heijastavat omaa arkipäiväistä toimintaamme.

Kilpailun paras video: Haetaan videota, joka on tuomarointitiimin mielestä se kilpailun ehdoton helmi. Luonnollisesti arvioinnissa painotetaan kaikkia editoinnin ja visuaalisuuden osa-alueita tasapuolisesti.

AMV-vastaavan suosikki: Kilpailun AMV-vastaava palkitsee myös oman suosikkivideonsa. Video voi olla minkälainen tahansa, mutta yksinkertaisuudessaan tärkein elementti on, että se vetosi AMV-vastaavaan.

Yleisön suosikki: Kilpailuohjelman aikana järjestetään myös “yleisön suosikki” -äänestys, jossa suosikkiaan voivat äänestää kaikki finaaliesityksessä paikalla olevat.

Kaikki palkinnot jaetaan ohjelman lopuksi. Mikäli voittaja ei ole kilpailussa läsnä tai lähettänyt ketään hakemaan palkintoa puolestaan, palkinto postitetaan hänelle tapahtuman jälkeen.

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valinnan mukaan, sekä videon tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti ja AMV-kilpailusta on erillinen rekisteriseloste, ks. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.
Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: tracon18-amv
Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@tracon.fi.

Kilpailu järjestetään Tracon ry:n ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi