Esteettömyys

Traconista pyritään tapahtumana tekemään mahdollisimman monelle sopiva erilaisista rajoitteista huolimatta. Tässä paketissa esitellään keinot ja tavat, joilla yleisimpiä rajoitteita on pyritty huomioimaan, sekä itse tapahtumapaikkojen edellytykset ja mahdolliset esteellisyydet.

Tampere-talon sisäänkäyntien, hissien ja WC-tilojen sijainnit löytyvät kuvina tilakartoista (Lataa tästä PDF-tiedosto). Kartat löytyvät myös ohjelmalehdestä.


Tampere-talo

Ohjelma

Iso Sali

Näkö- ja kuulorajoitteisille, sekä yhdelle avustajalle per henkilö, on varattu erikseen joitain paikkoja Isosta salista. Näiden paikkaliput voi hakea jonotuksen välttämiseksi Traconin infopisteeltä.

Liikuntarajoitteisille on kaksi eri pääsyoptiota, josta ensimmäinen pätee lähes joka tilanteeseen. Liikuntarajoitteisten tai heidän saattajien/avustajien ei tarvitse hakea paikkalippuja.

Pyörätuolit, sauvat, yms, kulku 2. kerroksen yleisistä salin ovista. Tilaa pyörätuolille sekä muutama saattajan irtotuoli löytyvät rivin 25 takaa.
Paareilla kulkiessasi otathan hyvissä ajoin yhteyttä infopisteeseen, josta järjestämme saattajan ohjaamaan reitin saliin.

Muut salit

Pienessä salissa ja Maestrossa on oma tila sellaisille asiakkaille, jotka käyttävät pyörätuolia, ja tilaa on myös pyörätuoliasiakkaiden avustajia varten.

Tampere-talon muiden salien lattiat ovat tasaisia.


Kulkeminen

Hissit

Aulatiloista löytyy neljä käytössä olevaa hissiä:

  • Pääaulasta, kerrokset 0-3. Tällä hissillä liikuntarajoitteisten kulku 0. kerrokseen (Sonaatit ja Inva-WC).
  • Puisto-oven vierestä, kerrokset 1-2.
  • Puisto-ovea vastapäätä iso hissi kerrokset 0-3 (tällä myös Duettojen/Riffien kerrokseen 2,5 jossa 2. kerroksen Inva-WC).
  • Sorsapuistosalista sisäänkäynnin jälkeen oikealta, kerrokset 0-2. Tällä hissillä liikuntarajoitteiset pääsevät Sopraanoon.


Sisäänkäynnit

  • Tampere-talon Traconin käytössä olevat ulko-ovet on suunniteltu esteettömyyttä ajatellen, lukuun ottamatta puisto-ovea jossa on portaat.
  • Tampere-taloon on asennettu kynnysluiskat ja automaattisesti avautuvat ulko-ovet.
  • Käytävät ja oviaukot ovat leveitä ja portaikkojen kaiteiden päättymisen huomaa viimeisen askelman kohdalla olevasta tunnisteesta.
  • Tampere-talon viereen rakentuvan Marriott-hotellin rakennustöiden ajaksi pääsisäänkäynnin Sorsapuiston puoleiseen päähän on asennettu väliaikainen invaramppi.


Inva-WC:t

0. kerros

Hissiltä vasemman puoleisessa päädyssä

1. kerros

Talvipuutarhaa vastapäätä

2. kerros

Duetto 2:ta vastapäätä (kerros 2,5 – käynti 1. tai 3. kerroksen kautta hissillä)

3. kerros

Ei WC-tiloja


K18-iltabileet Olympiakorttelissa

Kulkeminen

Tilaan pääsee ravintola Muusan kautta hissillä, mutta hissiin mahtuu vain ns. normaalikokoinen pyörätuoli, eli kaikki sähköpyörätuolit eivät mahdollisesti mahdu.

Pyörätuolilla kulkevien henkilöiden suositellaan ottavan mukaan avustaja, sillä sisältä löytyvät liuskat ovat jyrkkiä. (Avustaja ilmaiseksi sisään)

Inva-WC:t

Inva-WC -tiloja ei ole lainkaan ja ainoat WC-tilat ovat alakerrassa. Muusassa heti hissin vieressä on WC, jonne pääsee pyörätuolilla.

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi