Hall Cosplay -kisan säännöt ja ohjeet

Nyt voi olla juuri sinun mahdollisuutesi lähteä kokeilemaan kilpailemista lyhyellä varoitusajalla! Hall-kilpailun osallistujat valitaan conipaikalla kävijöiden joukosta.

Ennakkoilmoittautumista kilpailuun ei siis ole, vaan Hall-valitsija kiertää pitkin conialuetta tapahtuman aikana lauantaina päivällä sekä sunnuntaina aamupäivällä, etsien kymmenen näyttävää ja taidokasta pukua.

Hall cosplay on yksilökilpailu, johon sisältyy tuomarointi, kuvauspalvelun kuvaus sekä ison salin lavalla käynti sunnuntain cosplaykilpailujen yhteydessä.
 

Säännöt

 • Kilpailuun ei ole mahdollista osallistua ennakkoon. Omia mahdollisuuksia päästä mukaan kilpailuun voi kuitenkin parantaa olemalla läsnä Tampere-talolla lauantaina klo 11-14 aikaan sekä sunnuntaina 9-10 aikaan.

 • Kilpailuun osallistuminen velvoittaa kilpailijaa ennakkotuomarointiin ja valokuvauspisteellä kuvaukseen ennen kilpailuja sunnuntain aikana, sekä lavalla käyntiin kilpailun aikana, Hall-valitsijan ilmoittamalla aikataululla.

 • Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykilpailujen yhteydessä klo 11-13 aikaan isossa salissa. Tulokset julkaistaan heti kilpailujen päätteeksi.

 • Hahmon tulee olla lisensisoidusta lähteestä. Oma desing tai OC-hahmot eivät ole sallittuja.  Lähdemaarajoituksia ei ole, ja lähde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

 • Tuomarointia varten puvusta on hankittava referenssikuva. Tallennathan siis puhelimeesi tai esimerkiksi sähköpostiin muutaman lähdekuvan valmiiksi, jos pukusi hahmo on harvinainen.

 • Puvun ei tarvitse olla uusi, mutta sen pitää olla vähintään 80% kilpailijan itse valmistama. Kilpailuun osallistuvalla puvulla ei myöskään saa olla sijoittunut aiemmin muissa kilpailuissa.  

 • Kilpailijan ei ole mahdollista valita omaa musiikkia lavalla oloon. Jokaisella kilpailijalla on kuitenkin lavalla noin 30 sekuntia aikaa poseerauksille.
   

Rajoitukset esityksissä

Rajoitukset koskevat kaikkia Traconin cosplaykilpailuja, eli myös esitys- sekä hall cosplay -kilpailua. Epäselvissä tilanteissa, ota pikimmiten yhteyttä Traconin cosplaytiimiin cosplay@tracon.fi

 • Nestemäisen tekoveren käyttö on kielletty.
 • Vaatteisiin kuivunut tekoveri on sallittu.
 • Konfetin, terälehtien, sulkien yms. pienen silpun levittäminen lavalle on kielletty.
 • Lavalla ei saa tarkoituksellisesti rikkoa mitään, mistä aiheutuu ylimääräistä siivottavaa.
   

Osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla oleva henkilö isosalitiimissä ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

2. Stage manager ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

3. Minkään cosplaykilpailun tuomari tai tuomarin välitön perheenjäsen ei osallistua mihinkään cosplaykilpailuun.

4. AMV-tuomari tai tuomarin välitön perheenjäsen ei saa osallistua AMV-kilpailuun.
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan kisaajien nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä hahmon ja sarjan tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry