CMV-kisan säännöt ja hakuohjeet

Ensimmäistä kertaa Traconin historiassa järjestetään CMV-kilpailu, eli cosplay-musiikkivideokilpailu. CMV on kaikille avoin videoneditointikilpailu.

CMV:ssa kilpaillaan parhaimmasta tarinankerronnasta ja editoinnista. Kilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmänä, tai osallistuja voi olla videon tekijöistä valittu yksi henkilö. Tuomarit valitsevat suosikkinsa, minkä lisäksi myös yleisö pääsee äänestämään suosikkiaan kilpailun aikana. Tulokset julkaistaan heti kilpailun päätteeksi. Kilpailu käydään sunnuntaina cosplaykisojen yhteydessä.

Videossa käytettävälle materiaalille ei ole rajoituksia alkuperämaan suhteen. Käytettävä lähde voi olla mistä tahansa sarjasta, elokuvasta, pelistä tai kirjasta.

Kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen. Haku aukeaa 6. elokuuta ja sulkeutuu 12. elokuuta.

Mikäli osallistujia tulee suuri määrä, järjestetään tarvittaessa esikarsinta. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat finaaliin pääsevät videot, jotka näytetään kilpailussa. Karsinnan tulokset ilmoitetaan sähköpostilla viimeistään 19.8.2018 kaikille hakijoille.

Kilpailijoilla ei ole läsnäolopakkoa tapahtumassa, eli kilpailuun voi osallistua vaikka tapahtumaan ei itse pääsisi paikalle.
 

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 6.8.2018 klo 00:00

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 12.8.2018 klo 23:59

Osallistujille ilmoitetaan finaalipaikasta 19.8.2018 mennessä

Kilpailu pidetään Traconissa 9.9.2018

Voittajat julkistetaan Traconissa 9.9.2018
 

Säännöt

 • Ennakkoilmoittautuminen 6.-12.8.2018. Hakuajan ulkopuolella lähetetyt videot hylätään automaattisesti.

 • Kilpailuun tulee ilmoittautua ainoastaan vastaavan ilmoittamalla tavalla. Hakuohjeet löytyvät teknisten vaatimusten alta.

 • Videon kesto minimissään 1 minuutti, maksimissaan 5 minuuttia.

 • Videon tulee olla cosplay-musiikkivideo. Esimerkiksi geneeriset tapahtumavideot eivät ole sallittuja. Videolla voi kuitenkin käyttää tapahtumissa kuvattua materiaalia.

 • Video voi olla uusi tai vanha, mutta se ei ole saanut olla julkisesti näkyvillä. Kilpailuun ei myöskään hyväksytä videoita jotka ovat sijoittuneet aikaisemmissa CMV-kilpailuissa.

 • Videossa ei saa olla alku- tai lopputekstejä.

 • Videomateriaalin on oltava kilpailijan tai tämän tiimin kuvaama sekä editoima.

 • Videon tulee sisältää musiikkia koko pituudeltaan. Useamman kappaleen käyttö, sekä hillitty tehosteäänien, tekstin sekä dialogipätkien käyttö on sallittua.

 • Videon tulee koostua videomateriaalista. Satunnainen still-kuvien käyttö on kuitenkin sallittua.

 • Voit lähettää kilpailuun enintään 2 videota, mukaan lukien yhteistyövideot.

 • Käytettävien hahmojen lähdemateriaali on vapaa, kunhan se on lisensoidusta lähteestä. Oma lähde tai OC-hahmot, eli omat fiktionaaliset hahmot, eivät ole sallittuja.

 • Videolla näkyviä cosplay-asuja ei arvioida erikseen. Asut voivat siis olla ostettuja. Pukuja voidaan kuitenkin arvioida yleisilmeeseen ja kokonaisuuteen sopivuuden perusteella. Pääasia on hahmojen tunnistettavuus.

 • K-18 materiaali on kielletty. Tuomarit ja cosplay-vastaavat karsivat mahdollisesti liian rajua materiaalia sisältävät videot.

 • Videon kuvanlaadun tulee olla hyvä. Tuomarit ja cosplay-vastaavat saattavat karsia teknisesti liian huonolaatuiset videot. Videon tekniset vaatimukset on listattu alempana.

 • Kuvaajalla tulee olla kuvattavien henkilöiden ja kuvauspaikkojen lupa videolla esiintymiseen ja kilpailuissa julkisesti näyttämiseen.

 • Traconin cosplaykilpailujen tuomarit tai kyseisen kisan tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.
   

Tekniset vaatimukset

 • Pyri kuvaamaan ja tallentamaan video parhaalla mahdollisella laadulla.

 • Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360.

 • Framerate: vähintään 23.976 fps, enintään 60 fps.

 • Suositeltu lopullinen tiedostomuoto on MP4. Muita hyväksyttyjä tiedostomuotoja ovat AVI, WMV ja MOV.

 • Valitsethan videolla käytettävän musiikin mahdollisimman parhaalla laadulla. Taustamusiikiksi käy mikä tahansa kappale, joka on hyväksytty Youtube-käyttöön. Tarkemmat ohjeet alla.
   

Musiikkirajoitukset

Traconin kaikkien cosplaykilpailujen taustamusiikiksi käy mikä tahansa kappale, joka on hyväksytty Youtube-käyttöön. Tämä laajentaa musiikkivalikoiman kattamaan myös ylivoimaisen leijonaosan kaupallisesti julkaisusta musiikista. Varmistaaksesi asian, toimi näin:

 1. Etsi haluamasi kappale/kappaleet Youtuben musiikkihausta https://www.youtube.com/music_policies

 2. Klikkaa haluamasi kappaleen nimeä. Katso kohta "Jos käytät tätä kappaletta", ja varmista että siinä näkyy "Voi katsella kaikkialla"

 3. Varmista vielä asia etsimällä haluamasi kappale Youtubesta ja koita kuunnella se. Mikäli voit kuunnella kappaleen normaalisti, kappale sopii myös cosplayn taustamusiikiksi.
   

Videoiden lähetys

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta.

1. Siirry osoitteeseen https://xfer.velhosto.fi/ ja kirjoita lähetyskoodiksi tracon18-cmv

2. Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi tai nimimerkkisi jonka haluat julkiseksi näkyväksi. Valittua nimeä käytetään kisojen aikana sekä voittaja julkaistaan Traconin somessa. Jos haluat salata oikean nimesi, käytäthän nimimerkkiä.

3. Kirjoita lähettäjän viite kohtaan videon nimi, lista käytetystä audiomateriaaleista, oikea nimesi sekä oletko tulossa tapahtumaan. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja testitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa. Nimeäthän jokaisen tiedostosi niin että niissä ilmenee kilpailijan nimimerkki, videon nimi sekä mikä tiedosto on kyseessä. Esimerkiksi “villevideoija_epicvideo_referenssikuvat”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Vaadittavat ladattavat tiedostot:

 • Kilpailuvideo

 • Referenssikuva hahmosta/hahmoista. 1-3 kuvaa per hahmo.

 • Halutessasi voit lisätä tekstitiedoston, jossa kerrot lisätietoja videostasi. Esimerkiksi behind the scenes kuvia tai lisätietoja joita haluat tuomareiden tietävän.

Tarkistathan tiedot vielä ennen lähetystä. Ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia tai kysyttävää ilmenee, ota yhteyttä cosplayvastaavaan sähköpostilla cosplay@tracon.fi .
 

Osallistumisrajoitukset

1. Coniittitasolla isosalitiimissä oleva henkilö ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

2. Stage manager ei saa osallistua mihinkään ison salin kilpailuun.

3. Minkään cosplaykilpailun tuomari tai tuomarin välitön perheenjäsen ei osallistua mihinkään cosplaykilpailuun.

4. AMV-tuomari tai tuomarin välitön perheenjäsen ei saa osallistua AMV-kilpailuun.
 

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan cosplayvastaavan sekä Traconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Tietojen käsittely tapahtuu Tracon ry:n tietosuojaperiaatteiden mukaisesti ja CMV-kilpailusta on erillinen rekisteriseloste, ks. https://ry.tracon.fi/tietosuoja/rekisteriselosteet

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi