Roolipeliohjelmaa läpi conin

Traconissa on tarjolla runsaasti roolipeliaiheista puheohjelmaa niin pöytäpeleihin kuin larppeihinkin liittyen! Aiheen ystävien iloksi voimme kertoa, että yksikään ropeohjelma ei mene päällekkäin toisen kanssa, ja ohjelmiin voi osallistua lähes koko conin läpi. Salit toki vaihtuvat. Alla on listaus conin ropeohjelmasta aikajärjestyksessä. Ohjelmakartassa nämä ohjelmat tunnistaa violetista väristä. Erityisen lämpimästi suosittelemme kunniavieraamme Guy Sclandersin luentoja lauantaina.

Itse roolipelejä pääsee pelaamaan Sopraanossa ja sen edustalla 2. kerroksessa. Ohjelmakartasta näet myös kaikki roolipelit.

Roolipeliaiheiset saliohjelmat

Lauantai

Guy Sclanders: A cunning plan ⭐ [In English]

 • Duetto 2

 • La klo 12:00–12:45

I have a cunning plan my lord...

Join Guy for an hour long discussion on how to create your cunning plan within your story. Where do cunning plans come from? How do we make sure they remain cunning? Can they be more cunning? And just how cunning is cunning? This interactive session looks at ways in which we can create our master plot that will drive our narratives forward and make writing them so much easier. Please bring a pen with you to this session.

Guy Sclanders: I'm just an NPC ⭐ [In English]

 • Duetto 2

 • La klo 13:00–13:45

Breathing life into the lifeless...

Every story needs background characters who may give the hero some words of wisdom or some guidance. They may just hand the hero a sword. Or lose a poker game and end up giving the hero a starship. That doesn't mean that they shouldn't have a life too! Secondary characters, supporting characters, extras', call them what you will but you miss an golden opportunity when you don't give these fine folk some tender loving care. Learn how to make even the smallest background character feel like a hero... even if their only job is to die so the hero can avenge them... Nobody said it was a happy life that we give them.


Pelinjohtaja kapellimestarina

 • Duetto 2

 • La klo 14:00–14:45

 • Tuomas "Valaisuaine" Valkeajoki

Roolipelin suunnittelusta, valmistelusta ja musiikin käytöstä on kirjoitettu yllättävän vähän. Tässä luennossa käydään läpi, miten roolipeli valmistellaan hyvin ja miten musiikkia hyödyntäen oman roolipelinsä voi nostaa seuraavalle tasolle.

 

LARP WORKSHOP: Aseenkäsittelyn pikakurssi

 • Riffi

 • La klo 15:30–16:45

 • Asko Metsäpelto, Kyanor

Larpissa ja cosplayssä usein esitetään henkilöä, joka osaa käyttää aseita. Koska monet harrastajat eivät joko ikänsä tai muiden syiden vuoksi hankkineet sotilaskoulutusta tai muuta opastusta aseenkäyttöön, järjestämme nyt lyhyen oppimäärän aiheesta "Kuinka näyttää siltä, kuin tietäisi miten asetta pitää käsitellä."

 

Roolipelintekijän käsikirja -työpaja

 • Riffi

 • La klo 17:00–17:45

 • Janne Kemppi

Kiinnostako oman roolipelin tekeminen? Tule paikalle oman ideasi kanssa niin työstetään sitä porukalla.

 

Burgerin kahvihetki

 • Riffi

 • La klo 18:00–18:45

 • Burgeri

Viime vuonna yllätyshitiksi noussut Burgerin kahvihetki tekee paluun! Sen sijaan, että nuokkuisit katsomossa kuuntelemassa jonkun harmaaparran jorinoita voit istua nyt samaan pöytään Ville "Burgeri" Vuorelan kanssa ja rupatella pelisuunnittelusta, kirjoittamisesta, roolipelien tulevaisuudennäkymistä (ja Ropeconissa julkaistujen uutisten jälkeen juteltavaa luulisi riittävän) tai mitä nyt mieleen juolahtaa. Kysykää mitä haluatte ja Burgeri vastaa mitä haluatte, älkääkä jättäkö mielipiteitänne kotiin! Mitä vilkkaampi keskustelu, sen parempi. Verotuksellisista syistä tilaisuudessa ei tarjoilla kahvia, joten omat juomat mukaan.

 

Kauhuhahmot larpeissa

 • Sonaatti 1

 • La klo 19:00–19:45

 • Mikael "mansi" Hiirikoski

Suomessa kauhuroolipelit ovat vielä harvassa ja niiden suunnittelu, teko ja toteutus on haastavaa.

Mutta aina ei tarvita kauhupeliä, jotta voit tuoda esille painostavan, pelottavan tai ahdistavan hahmon.

Kuinka pelata turvallisesti, mutta aidosti, rooli jossa tarkoitus on saada vastapelaajat tuntemaan aitoa paniikkia tai ahdistusta?

Mikael Hiirikoski on aloittanut roolipelaamisen vuonna 2003 ja vuosien mittaan on löytänyt intohimonsa erilaisista kauhuelementein höystetyistä rooleista, niiden toteuttamisista visuaalisesti ja esittävästi sekä voittanut 2016 Lankka-palkinnon Tukevasta Roolisuorituksesta kauhuhahmostaan.

 

Praedor & Stalker - roolipelejä kauhun kiertoradalla

 • Duetto 2

 • La klo 20:00–21:15

 • Burgeri

Suurimpia suomalaisia roolipelejä, Praedoria ja Stalkeria, myydään fantasiana ja science fictioninä. Praedorin esikuvana olevaa pulp-fantasiaa on kuitenkin julkaistu samoissa medioissa ja samalle yleisölle kuin kauhutarinoita jo vuodesta miekka ja kypärä. Samoin useimmat Stalker-pelinjohtajat vannovat sen olevan tieteiskauhua suoran tieteiskirjallisuuden sijaan. Kirjailija ja roolipelikirjailija Ville Vuorela käy läpi molempien pelien ja niiden taustalla olevien genrien historiaa, erikoispiirteitä ja siltoja kauhukirjallisuuden verhon tuolle puolen.

 

Kauhutuokio

 • Riffi

 • La klo 22:00–00:45

 • Kuura, Valter Pilke, Tuomas "Soturiprinsessa" Juvonen

Tarinapohjainen kauhuroolipeli, johon kuuntelijat saavat osallistua mielensä mukaan. Tarinassa kaikki kuuntelijat saavat osallistua päähahmon päätöksiin. Myös pelkät kuuntelijat tervetulleita. Tarina soveltuu kaiken ikäisille!

 

Sunnuntai

Tosimaailman hirviöt innoitteina roolipeleissä K-18

 • Maestro

 • Su klo 10:00–11:45

 • Asko Metsäpelto, Kyanor

Vampyyrit, demonit ja mutanttihirviöt ovat pelottavia, mutta kuinka paha voi tavallinen kuolevainen ihminen olla? Ohjelmassa tutustutaan muutamiin viime vuosisadan karmeimpiin, mutta vähemmän tunnettuihin rikollisiin ja opitaan miten kertoa inhimillisestä pahuudesta peleissä historian kautta. Esitellään sarjamurhaajia, sotarikollisia ja muita ihmisiä joiden kuvaamiseen "hirviö" on parhaiten sopiva termi.

Miten tehdä uskottavia pahiksia roolipeleihin tai novelleihin? Jos etsit innoitusta pahikselle kauhutarinaan tai muuten vain haluat saada selville millaisiin tekoihin ihmiset pystyvät niin tämä luento on juuri sinulle. Sisällön raakuuden vuoksi ohjelmalla on K18 ikäraja.

 

Brave New World-building - the ultimate RPG worldbuilding guide [In English]

 • Duetto 2

 • Su klo 12:00–12:45

 • World Anvil

Now more than ever before, starting your RPG campaign means building your own world. Join World Anvil co-founders Janet and Dimitris for a look at practical solutions to the most common worldbuilding problems both during prep and at the table, creative ways to up your homebrew game, and tips for avoiding the dreaded Worldbuilder’s Disease.

 

Roolipelit ja Tarinankerronnan Taito II: Hyvät Neuvot

 • Duetto 2

 • Su klo 13:00–14:15

 • Mikko "Herra Mirandos" Iivonen

Jokainen pelaaja ja pelinjohtaja toivoo pystyvänsä kertomaan pelaamassaan roolipelissä parhaan mahdollisen tarinan kanssapelaajilleen. Mutta mitä kaikkea pitää muistaa ja huomioida, kun lähtee suunnittelemaan "täydellistä tarinaa" peliinsä? Onko pahiksen pakko pukeutua mustaan ollakseen uskottava? Montako lohikäärmettä on liian monta? Saako kaverin idean varastaa ja käyttää omanaan, jos ei jää siitä kiinni? Onko puukko kaverin selässä parempi kuin kymmenen huotrassa? Ja onko aikaparadoksiin törmääminen sittenkään niin paha asia kuin voisi luulla? Muun muassa näihin kysymyksiin yritetään löytää vastaus samalla, kun luennolla käydään läpi kymmentä vuosien varrella koottua hyvää ideaa ja vihjettä pelien tarinan parantamiseen, sekä paria varoittavaa esimerkkiä.

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Lähetä kommentti

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry