Valokuvaus Traconissa uudistuu – hae mukaan!

Tracon 2017. Kuva: Tapio Matikainen.
Tracon 2017. Kuva: Tapio Matikainen

Moikkamoi! Olen Traconin uusi valokuvausvastaava Santtu "Japsu" Pajukanta ja kerron tässä postauksessa hieman valokuvaamisesta Traconissa.

Tracon on Suomen suurin conitapahtuma, ja siksi valokuvaus on Traconissa mielenkiintoinen ja haastava vänkäritehtävä. Ikuistettavaa riittää Traconissa todella paljon: käynnissä voi olla parhaimmillaan jopa kymmenkunta yhtäaikaista ohjelmanumeroa kaikkien muiden jatkuvien aktiviteettien lisäksi. Kuvauspisteellä riittää asiakkaita läpi päivän, ja kisaajamäärällisesti Traconin cosplaykisat ovat Suomen suurimmat.

Valokuvaus on Traconissa viime vuosina hieman hakenut muotoaan. Viime vuonna valitettavan moni joutui kyselemään esimerkiksi kuvauspisteen kuvien perään vielä viikkoja ja kuukausia tapahtuman jälkeen. Valokuvausvastaavana teen parhaani, jotta tämä ei toistuisi. Kuvien toimittamisen nopeus on tärkein asioista, joihin kiinnitän huomiota tulevassa Traconissa.

Uuden vastaavan myötä myös valokuvaajien työ Traconissa muuttuu hieman. Jos olet työskennellyt kanssani esimerkiksi Desuconissa tai Yukiconissa, tunnet olosi välittömästi kotoisaksi myös Traconissa, sillä monet järjestelyt ovat näistä tapahtumista tuttuja. Yleisesti ottaen valokuvauksen muutoksia voisi luonnehtia sanoilla vähemmän, kattavammin, paremmin ja nopeammin. Keskeisimmät muutokset viime vuodesta ovat nämä:

 1. Green screen -kuvauspiste jää toistaiseksi tauolle. Syynä tähän on se, että luotettavia, osaavia valokuvaajia ei riitä pyörittämään kohtuullisilla tuntimäärillä kahta julkista kuvauspistettä sekä backstagen kisaajastudiota. Tavallinen kuvauspiste kuitenkin jatkaa palveluaan.
 2. Tiettyihin ohjelmasaleihin sidottuja valokuvaajia ei enää ole, vaan näidenkin ohjelmakuvauksesta vastaavat yleiskuvaajat normaalin työskentelynsä lomassa. Toisin sanoen, yleiskuvauksen kattavuus paranee ohjelmakuvauksen kattavuuden kustannuksella.
 3. Yleiskuvaajat saavat kattavan vinkkilistan eli ns. "hyötybingon" siitä, mitä kaikkea tapahtumassa voisi kuvata.
 4. Kuvien käsittelyä ja julkaisemista jo tapahtuman aikana toivotaan mahdollisuuksien mukaan kaikilta valokuvaajilta. Pakollista se ei ole, mutta kuvat on julkaistava mahdollisimman nopeasti. Kuvankäsittely huomioidaan valokuvaajien kokonaistyöajassa, ja käsittelykoneita järjestetään tapahtuman puolesta.

Työvoimahaku päättyy torstaina 31. toukokuuta 2018 kello 23:59. Kannattaa siis hakea viivyttelemättä, ettei asia unohdu!

Hae valokuvaajaksi Traconin työvoimahaussa!

Tässä vielä muutama vinkki asioista, joista kannattaa mainita hakemuksessasi joko Työkokemus- tai Vapaa alue -kentässä:

 • Minkälainen valokuvaus sinua ensisijaisesti kiinnostaa? Haluaisitko tehdä yleis- ja ohjelmakuvausta, studiokuvausta vaiko molempia?
 • Millaista kuvauskalustoa sinulla on käytettävissäsi?
 • Onko sinulla Internetissä galleriaa, kuva-albumeja tai portfoliota? Laita hakemukseesi linkki niihin!

PS. Jos olet jo ehtinyt hakea, mutta haluat parannella hakemustasi yllä olevien vinkkien valossa, muistathan että voit muokata hakemustasi samassa osoitteessa!

 

Entä photoshootit?

Lopuksi: Jos yleis- ja ohjelmakuvaus sekä studiokuvaus eivät ole sinun juttujasi mutta photoshootit kiinnostavat, tiesitkö että voit saada maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttavan mediapassin kiitokseksi siitä, että kuvaat photoshootteja juuri Traconissa? Shoottihaku on nyt avattu Conikuvat.fi:n shootti-ilmojärjestelmässä, joka auttaa valokuvaajaa etsiviä cossaajia ja malleja etsiviä valokuvaajia löytämään toisensa.

Hae photoshooteja Conikuvat.fi:n photoshoot-järjestelmässä!

Valokuvaaja, toimi näin löytääksesi cossaajia photoshootille

 1. Kirjaudu photoshoot-palveluun Kompassi-tunnuksella ja valitse olevasi valokuvaaja.
 2. Vastaa muutamaan lomakkeella esitettyyn kysymykseen itsestäsi ja valokuvausharrastuksestasi. Linkitä mahdolliset nettigalleriasi ja portfoliosi.
 3. Näet seuraavaksi palvelussa valokuvaajaa etsivien cossaajien tiedot. Selaile näitä ja löydä kiinnostavia cossaajia. Muista tulla selailemaan ilmoituksia myös myöhemmin, sillä ilmoituksia voi tulla lisää tapahtuman lähestyessä.
 4. Ota cossaajiin yhteyttä palvelun kautta ja ehdota sinulle sopivia shoottiaikoja.
 5. Kun olet saanut haluamasi määrän photoshootteja sovittua, piilota ilmoituksesi palvelusta ylimääräisten viestien estämiseksi.

Mediapassin hakeminen photoshoottien perusteella

Photoshoot-kuvaaminen ei ole Traconissa vänkäritehtävä eli täysiä työvoimaetuja sillä ei saa, mutta vähintään kolme photoshoottia tekevät valokuvaajat tai kuvaaja–ohjaajaparit voivat anoa maksuttomaan sisäänpääsyyn oikeuttavaa mediapassia. Huomaathan, että mediapassin myöntäminen ei ole automaattista vaan perustuu valokuvausvastaavan harkintaan.

Mediapassin edellytykset ovat seuraavat:

 1. Tarjoat palveluitasi valokuvaajana maksutta cossaajille. Conikuvat.fi ei välitä maksullisia valokuvauspalveluita.
 2. Olet ilmoittautunut valokuvaajaksi Conikuvat.fi:n photoshoot-järjestelmään
 3. Olet sopinut photoshootista vähintään kolmen järjestelmään ilmoittautuneen cossaajan tai ryhmän kanssa.
 4. Julkaiset photoshootien tuloksena syntyvät kuvat Internetissä kohtuullisessa ajassa tapahtuman jälkeen. Julkaisemista Conikuvat.fi:ssä ei siis edellytetä, mutta kuvien on oltava yleisön nähtävissä.

Toimi näin hakeaksesi mediapassia shoottikuvaajana:

 1. Ilmoittaudu valokuvaajaksi shoottijärjestelmässä.
 2. Sovi vähintään kolme photoshootia järjestelmään ilmoittautuneiden kanssa.
 3. Hae mediapassia vapaamuotoisella hakemuksella valokuvausvastaavalta sähköpostitse osoitteesta japsu ät tracon.fi. Mainitse hakemuksessasi näyttönimi, jolla olet rekisteröitynyt järjestelmään, ja linkkaa niiden cossaajien ilmoitukset joiden kanssa olet sopinut photoshootin.
 4. Julkaistuasi kuvat kerro niistä valokuvausvastaavalle sähköpostitse osoitteella japsu ät tracon.fi. Linkkaa myös mahdolliset somepostaukset, jos teit kuvista sellaisia, jotta voimme retweetata & jakaa niitä.

Kommentit

Ei kommentteja.

Lähetä kommentti

Säätöyhteisö B2 ryConikuvat.fi