Eeppinen konsertti todellisuuden äärirajoilta

Suomalainen musiikkikulttuuri elää ja kehittyy, eikä loppua näy. Tästä voidaan nauttia todisteita jälleen tämän vuoden syyskuussa, kun sekakuoro Unreality ja Akateeminen puhallinorkesteri esiintyvät ensimmäistä kertaa samalla lavalla!

Unreality & Akateeminen puhallinorkesteri: Epic Together

Mikä nostattaisikaan paremmin kylmiä väreitä ja kyyneleitä silmäkulmiin kuin kuoro ja orkesteri yhdessä? No tietysti nämä yhdistettynä peli-, animaatio- ja elokuvamusiikkiin! Mahtipontista jyrinää taistelutantereilta, sydäntäsärkevää draamaa, riemastuttavaa kisailua ja euforista harmoniaa aivan muista maailmoista. Sitä he todellakin ovat: eeppisiä yhdessä!

Tämä huikean kokoinen ja kuuloinen yhteiskokoonpano konsertoi syyskuussa kahdella eri keikalla: Helsingissä Vuotalolla torstaina 6.9.2018, sekä tämän vuoden Traconissa sunnuntaina 9.9.2018. Liput Vuotalon konserttiin tulevat myyntiin alkukesästä, ja Traconin verkkolipunmyynti alkaa 1.7.2018 klo 18.00.

Unreality on tammikuussa 2014 perustettu sekakuoro, joka on Suomen ensimmäisenä kuorona omistautunut laulamaan vain elokuva-, tv-sarja-, peli- ja animaatiomusiikkia. Uniikit, itse sovitetut kappaleet ja oranssinhehkuinen lohikäärme ovat tämän 40-henkisen laulajaporukan tunnusmerkkejä – kerta toisensa jälkeen ne vievät kuulijan rakastettuihin maisemiin todellisuuden tuolle puolen ja takaisin.

Unreality esiintyy vuosittain tuhansia kävijöitä vetävissä harrastetapahtumissa, ja heidät on nähty muun muassa Traconissa, Desucon Frostbitessa, Yukiconissa, Ropeconissa sekä Popcult Helsingissä. Kansainvälinen Worldcon 75 loistaa yhtenä suurista valloituksista. Lisäksi kuoro järjestää omia konsertteja pari kertaa vuodessa, ja keikkailee pienryhmä Nanorealityn voimin kaiken kokoisissa tapahtumissa. Kuoron taiteellisena johtajana toimii Jari Koivistoinen. www.unreality.fi

Akateeminen Puhallinorkesteri (Helsinki Symphonic Winds) on korkeatasoinen, helsinkiläinen sinfoninen puhallinorkesteri. 23-vuotias orkesteri on on herättänyt myönteistä huomiota dynaamisuudellaan, rohkean oivaltavalla ja uudistavalla ohjelmistollaan, sekä halullaan tarttua suuriin projekteihin. Konserteissaan orkesteri esittelee yleisölleen puhallinorkesterikokoonpanon monipuolisuutta soittamalla sekä klassisia puhallinorkesterikirjallisuuden merkkiteoksia että uudempia sävellyksiä.

Taiteellisen johtajansa Henriikka Teerikankaan luotsaamana orkesteri järjestää vuosittain kahdesta neljään klassista konserttia, kamarikonsertteja, erilaisia projekteja ja tilausesiintymisiä. AP:n soittajisto koostuu pääkaupunkiseudun korkeakouluopiskelijoista, musiikin ammattiopiskelijoista, harrastelijoista ja jo valmistuneista ammattilaisista. www.helsinkiwinds.com

Kommentit

Ei kommentteja.

Lähetä kommentti

Conikuvat.fiSäätöyhteisö B2 ry